Koppel 

Boerderijwinkel

Boerderijeducatie

Onze Boerderij als Leerplek

Vanaf 2020 zijn wij aangesloten bij Boerderijeducatie Rivierenland en ontvangen wij met veel plezier en enthousiasme schoolklassen op onze vleesveeboerderij in Meteren.

Een boerderijles op onze boerderij betekent lachen, leren, beleven, ontdekken en verwondering.
We ontdekken aan de hand van diverse opdrachten wat er allemaal voor nodig is om van een heerlijk stukje rundvlees op je bord te mogen genieten.
Wij hebben voor iedere doelgroep een educatief programma aangepast aan de leeftijd
en/
of het niveau van de bezoekers. 


Hieronder is uitgebreide informatie voor scholen te downloaden.

Informatie voor scholen
Tips-voor-boerderijeducatie-2020.pdf (4.57MB)
Informatie voor scholen
Tips-voor-boerderijeducatie-2020.pdf (4.57MB)


 


 


Inhoud van de boerderijles

We starten met een ontvangst in het achterhuis. Aansluitend leiden we de groep rond over onze boerderij. Hierna volgt een interactieve belevingsroute met diverse opdrachten op het erf, in de stal en in het weiland. Een les duurt ongeveer 2 uur.
De opdrachten worden gedaan in groepjes van max. 5 kinderen. Afhankelijk van de leeftijd is begeleiding gewenst. Dit kunnen bijvoorbeeld de ouders zijn die het vervoer verzorgen. Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Kosten boerderijles

De kosten variëren van € 25,- tot € 125,- per klas. Het is afhankelijk vanuit welke gemeente de school komt en de hoeveelheid beschikbare subsidie. Meer informatie hierover vind je hier of email naar educatie@koppelboerderijwinkel.nl

Ook voor het boeken van de les verwijzen we je door naar Boerderijeducatie Rivierenland of stuur een email naar educatie@koppelboerderijwinkel.nl